Hold i ryggen bliver udbedret hos os

Hold i ryggen kommer ofte fra smerter i brystryggen, som er området mellem skulderpartiet og underkanten af de nederste ribben. Denne del af ryggen er mindre bevægelig på grund af tilhæftningen af ribben.

Den øverste del af brystryggen har et tæt samspil med nakken, idet nogen af de muskler der styrer nakken er forankret her og i de øverste ribben. Tilsvarende har den nederste del af brystryggen et tæt samspil med lænden.

Ved smerter i brystryggen er det vigtigt at få afdækket om det er et mekanisk problem, og få udelukket at det ikke er et problem fra et indre organ der giver smerter i området omkring brystryggen.

Hold i ryggen og smerter fra den øverste del brystryggen kan opleves som et trykken for brystet. Når dette sker i venstre side, kan det ligne symptomer på hjerteproblem, og der henvises via egen læge til undersøgelse for blodprop i hjertet. Undersøgelse viser dog at 15-25 % af patienter, der undersøges akut for blodprop i hjertet, faktisk har et problem fra muskler og led i brystryggen. De skal derfor i behandling for dette.

Sådan løser vi hold i ryggen

Ved konsultation omkring hold i ryggen bruger vi din viden om forløbet, og hvordan du ellers bruger din krop sammen med vores viden. Vi kigger på din holdning, og hvordan du bevæger dig. Ved hjælp af nogle specifikke tests kan vi spore os lidt tættere på årsagen til, at du døjer med smerter fra hold i ryggen. Det primære er at afgøre om dine smerter stammer fra bevægeapparatet og ikke skyldes en tilstand som egen læge bør tilse. Når vi har konstateret, at det er et bevægeapparatsproblem, der er årsag til smerterne og dit hold i ryggen, skal vi have en vurdering af vævspåvirkning.

Nogle af de spørgsmål du vil blive stillet under konsultationen vedrørende hold i ryggen er:

  • Hvordan opstod smerterne?
  • Er der andre symptomer der er kommet med rygsmerterne?
  • Har du andre kendte sygdomme?
  • Hvad forværrer dine smerter?
  • Hvad lindrer dine smerter?
  • Kan du sove for dine smerter?

Ud fra den viden vi har fået om, hvordan du bruger din krop, kan vi vurdere behovet for forebyggende tiltag for at du kan slippe af med smerterne. Behandlingen sammensættes så af manuel behandling, aflastende øvelser og vejledning om træning og forebyggende tiltag.

Førstehjælp mod hold i ryggen

For at afhjælpe smerterne kan du selv begynde med isbehandling. Lig med ispose under den del af brystryggen der gør ondt med en god kontakt, således at kulden kan gå i dybden og have effekt. Sørg for at holde dig i gang så meget som muligt.

Har du hold i ryggen? Kontakt os i dag

Sundia Kiropraktisk Klink i Fredericia nær Vejle, Kolding og Middelfart er det rette valg for dig, som har brug for behandling og bopæl i Fredericia, Middelfart og omegn, som er på jagt efter hjælp fra en dygtig og erfaren kiropraktor.

Hvis du har spørgsmål, eller du ønsker at få professionel hjælp og behandling, er du mere end velkommen til at ringe os op til en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med at komme smerterne til livs. Ring til os på telefon 75 93 28 30.

Vesterbrogade 15, 7000 Fredericia   |   CVR: 27772005   |   Tlf. 75 93 28 30   |   E-mail: sundia@sundia.dk

Sundia Kiropraktisk Klinik er vurderet til 4.8 / 5 stjerner på baggrund af 14 anmeldelser​​ på facebook